CNC-gestuurde opdeelzaagmachine operationeel

Na een week van opbouw, training en proefdraaien kunnen we met trots vermelden dat onze nieuwe cnc-gestuurde opdeelzaagmachine Schelling S45 volledig operationeel is. De oppervlakte van het basisframe is voorzien van geanodiseerde aluminium strips voor het gemakkelijk glijden en niet beschadigen van de panelen.

Rendabel

Het zaagplan bestaat uit één of meerdere opdeelschema’s, waarin orders zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld in de beschikbare plaatmaten. Bij het opdelen van plaatmaterialen in de benodigde panelen ontstaan reststroken. Om het opdeelverlies te minimaliseren wordt een volautomatisch computerprogramma voor plaatoptimalisatie gebruikt. Het programma selecteert in korte tijd een zaagplan op basis van de berekening van de laagste kosten per vierkante meter. Deze kosten zijn opgebouwd uit materiaalkosten, zaagkosten en instelkosten.

Nauwkeurig

Tot op één 10e van een millimeter kan het team van CNC Factory nagenoeg alle types plaatmaterialen verzagen. Hiermee wordt een maximale nauwkeurigheid verkregen om aan de vraag te voldoen van complexe interieurprojecten.

Milieuaspect

Het opdeelverlies door handmatige opdeling bedraagt bij serieproductie gemiddeld 5% tot 10% van de totale hoeveelheid plaatmateriaal. Bij productie op projectbasis kan het opdeelverlies oplopen tussen 20% en 30%. Plaatoptimalisering kan de hoeveelheid plaatresten met 10% tot 30% verminderen. CNC Factory heeft met de komst van deze opdeelmachine haar machinepark uitgebreid om sneller te kunnen leveren en om aan de kwaliteitseisen van de klant te voldoen.

Bent u benieuwd wat we met deze machine voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Aanvullende informatie vindt u op cncfactory.nl

Vraag een offerte

Plaatresten tot 30% verminderen. Met deze opdeelmachine heeft CNC Factory haar machinepark uitgebreid om aan de kwaliteitseisen van de klant te voldoen en om sneller te kunnen leveren.